TMJ Bagi ‘Last Warning’ Pada Akhbar Tabloid


KUALA LUMPUR – “Saya terima keputusan berikut tetapi tidak semestinya saya bersetuju atau hormati keputusan yang diambil oleh Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).”
Demikian tegas Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berhubung keputusan FAM berkenaan isu membabitkan pemain baharu Johor Darul Takzim (JDT), Gary Steven Robbat.
Justeru, baginda menyelar laporan sebuah akhbar tabloid tempatan kononnya baginda menghormati keputusan FAM mengenakan denda RM100,000 ke atas Persatuan Bolasepak Negeri Johor (PBNJ) dan RM50,000 ke atas Gary.
“Inilah mengapa perlunya kami (PBNJ) mempunyai laman sosial dan laman web rasmi yang diuruskan secara profesional, agar tidak ada media cetak mahupun elektronik boleh memutarbelitkan sebarang kenyataan saya.
“Saya terima keputusan berikut (status Gary) tetapi tidak semestinya saya bersetuju atau hormati keputusan diambil FAM berkenaan isu berkaitan seperti yang telah dilaporkan,” titah baginda dalam satu kenyataan yang disiarkan di laman Facebook Johor Southern Tigers pada Ahad.
Tegas Tunku Ismail, baginda berpandangan laporan akhbar itu tidak bertanggungjawab dan beretika kerana tidak merujuk kepada baginda terlebih dahulu.
“Ini merupakan amaran saya yang terakhir kepada pihak media di mana saya akan mengambil tindakan tegas sekiranya ada lagi laporan yang memutarbelitkan kenyataan saya,” titah baginda.
Tunku Ismail menambah, tanggungjawab media adalah menyebarkan laporan tepat berdasarkan kajian dan fakta yang menyeluruh bukan sekadar mencipta cerita berunsur gosip semata-mata untuk mendapatkan rating yang tinggi. -MYNEWSHUB.CC
Share on Google Plus

About Kraiboys

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ulasan:

Catat Ulasan